zaterdag 2 januari 2016

IJsbeelden festival "A Journey through a frozen world" zwolle.

Mijn ouders, Eline en Mirthe zijn bij het ijsbeelden festival geweest in Zwolle. Nick moest gewoon werken, maar is ook geen groot fan (zacht uitgedrukt) van dit soort uitjes.
De auto konden we gelijk bij het festijn kwijt. Onderweg ernaar toe werd er ons al verteld (het was 12 uur smiddags, 29 december) dat er een wachtrij was van meer dan 2 uur.
Uiteindelijk hebben we besloten om niet in de rij te gaan staan en het advies op te volgen om om half 5 terug te keren. We zijn naar de nieuwe ikea gereden en hebben lekker burgerlijk ons daar een aantal uurtjes vermaakt.

In de hal ervoor kon je in de draaimolen (verveelt nooit zoals je ziet), springkussen of met lego spelen. Er was een (duur) hapje en drankje te verkrijgen en je kon er naar de wc. Al met al goed verzorgd.

Om half 5 hebben we alsnog 3 kwartier in de rij gestaan, maar dit verliep voor ons gevoel snel en soepel. Onderweg zagen we nog dino's.

Het eerste beeld wat we tegenkwamen. Bizar dat dit van ijs is he?

In het boekje stond dat je verschillende soorten ijs had waarmee je effecten kon creƫren. Verder werd er met licht gewerkt. Je liep langzaamaan door allerlei continenten heen. Je zult ze vast herkennen.

Samoerai, of zoals de kids zeiden: Een vette viking!

Japan.... 
Deze sumoworstelaar leek op opa volgens de meisjes. 
Deze lynx was echt zo gaaf! Als je goed kijkt kun je zien dat het uit verschillende ijsblokken bestaat die op elkaar zijn gelijmd. Dit beeld was echt heeeeeeeel groot!
Persoonlijk favorietje nummer 1.

De meisjes vonden het wel mooi! Stonden vol verbazing te kijken. Willen ook echt alles zien, dat vind ik dan weer leuk om te zien!

Het eerste plekje waar je wat mocht doen met het ijs. In dit geval een foto plekje.
Je mag namelijk de beelden verder niet aanraken.

Ohhhhhhhh mooi paleis! ;-)

Fotomoment in de tuktuk. Koud aan je kont!!

Operahouse in Sidney! Duidelijk toch! Echt heel gaaf gedaan!

Zo goed gelukt! Afrika dus!
De zebra was mijn persoonlijk favorietje nummer 2. 
De noord en zuidpool werd voor het gemak 1 werelddeel.
Dit was in het ijs bewerkt. Zo cool gedaan!

Fotoplekje. Weinig ijs te zien! Maar het was leuk!! Ondertussen ook koud.... pffff.... tot op het bot!

Brazil!!! 
Draakje....
Coole panda! Deze foto is gemaakt door mijn vader.... 
Ik maakte met mijn telefoon bijna dezelfde foto.
Favorietje nummer 3. Zo mooi!!!

Van europa maakte ik een panorama foto! Herken je de elementen?
onder andere: spanje, duitsland, italie, farankrijk, londen......

Je mocht ook nog op de foto met de reuze sneeuwman. Maar die was samen met de dames niet op de foto te krijgen. hihi. Het was daar ook heel donker.
 
Maar het was mooi! Na 3 kwartier kwamen we zelf half bevroren er weer uit gelopen en konden we ons in de evenementenhal weer opwarmen om tevreden weer naar huis te gaan. Het was een lange vermoeiende dag. Mirthe is ook lekker gaan slapen in de auto.

Geen opmerkingen: